Futtrups Multi-Service


cancer.dk IM i Holstebro

Design by Futtrups
Forside > Infoskærm opsætning

Infoskærm opsætning

I Sevel har vi sat nogle infoskærme op.

Det er der mange firmaer der tilbyder - som regel til priser startende fra 15.000 kr og opefter plus et årligt gebyr på 3-5.000 kr.

Men der findes billigere løsninger !

Den vi har valgt er www.risevision.com- mere om det senere.
Lidt inspiration (på engelsk) om valg af infoskærm-løsning: EdListen

 infoskaerm.jpg

Hvis man skal søge efter det på udenlandsk hedder det "Digital signage".

Ideen er at man via en hjemmeside kan redigere de informationer der skal vises rundt på de forskellige skærme. Det være kalender, opslag og fx info der vedrører lokalet hvor en af skærmene hænger (som ikke vises på de andre).

Risevision er baseret på Googles apps og kræver en Gmail-konto for at logge ind. Det er gratis (men koster ca 700 kr hvis man vil have lagerplads hos dem - hvilket er noget nemmere).

Hardware til visning

Valget faldt på nogle almindelige fladskærms tv (Philips LED fra El-giganten på tilbud til ret fornuftige priser).

Den lille fremviser bagpå blev efter lidt forsøg nogle "Rikomagic MK902" som har indbygget Android styresystem samt ekstern antenne og RJ45 netværksstik. Rikomagic MK802 kan også klare det, men der skal den indbyggede wifi antenne modificeres lidt for at den kan få forbindelse og rækkevidden er ikke helt så god som på 902'eren.
Den skal have noget strøm (medfølger strømforsyning og ledning) samt et HDMI-kabel til fladskærmen.
Ved opstart skal man lige have en usb-mus sat til den i 5 minutter for at konfigurere wifi og display-ID fra Risevision.

Der kan hentes en app på "Google Play" til at vise presentationerne med - "My Rise Player" som har en auto-start-funktion.

Vi har sat et døgnur på strømmen og når den tænder starter både tv og Rikomagic op og i løbet af 15 sekunder kører præsentationen på skærmen.

Et "sæt" med skærm, ophæng og mini-pc kan strikkes sammen for en 4-5.000 kr.

Risevision har noget lagerplads som er ret smart - det koster ca 700 kr/år at have, plus måske nogle småpenge for specielle gadgets man kan tilkøbe hvis det skal være rigtig smart.

RKM MK902 kan ikke alle vise 1080P i fuld opløsning - men de kan flashes til en nyere version der kan.
På Windows 10 skal man vælge kompatibilitets-tilstand Win-7 og køre som administrator (både driver-opsætning og flash-programmet), så kan den opdateres. Vi har opdateret til den version der hedder "MK902_1080p_V4.4_ROM_smic717394.V2" som giver full HD.

Indhold på infoskærm i Sevel

Vi har i højre side en Google-kalender der er "restyled" lidt for at få den i de farver og størrelse vi ønsker - der er alle foreninger og andres arrangementer skrevet i og så vises de automatisk med de næste 5-7 dages arrangementer hele tiden.

I midten har vi nogle opslag (dem som før hængte på dørene rundt i byen ved købmand/hal/børnehave/alderdomshjem) som vi alligevel sender rundt på vores mail-liste.

Venstre del er til "lokale" opslag - købmanden har sine tilbud, hallen har info om særlige forhold for dem, børnehaven info om udflugter og madpakker osv.

Og så har vi en vejrudsigt og lidt nyheder fra det lokale dagblad.

Det har taget nogle timer at få sat pænt og brugervenligt op, men nu kører det stabilt og nemt. Næste skridt er at få et par lokale folk til at redigere indholdet af opslag og kalender.